18.12.2017. 17:18
0
Supa puna zdravlja koja za 10 dana skida dva kilograma
Želite smršati na zdrav način? U tome vam može pomoći fina juha od cvekle, jedne od najzdravijih namirnica na svijetu.

Cvekla je puna željeza te je stoga sjajna za anemične osobe. To je niskokalorična namirnica s puno vlakana i dobrih proteina koja nas čini sitima i daje nam energiju. Sadrži i folnu kiselinu te vitamine B1, B2, B3 i B6. Zbog svega navedenog sjajan je dodatak prehrani i dijetama.

Za one koji žele smršavjeti na zdrav način sjajan je izbor juha od cvekle koja skida do dva kilograma u 10 dana. Tokom tog vremenskog perioda svakodnevno je ubacite u svoj jelovnik i riješite se neželjenih kilograma.

Sastojci za supu od cvekle:
- 500 ml vode,
- 400 ml pilećeg ili povrtnog temeljca,
- 2 cvekle srednje veličine,
- 2 jušne kašičice jabučnog octa,
- 1 mala kašičica kiselog vrhnja,
- malo soli,
- kopar,
- par kapi limuna,
- malo svježeg hrena po želji.

Priprema:
1. Cveklu ogulite, operite i narežite na sitnije kockice. Zatim je stavite u zdjelu s vodom, posolite i stavite na kuhanje. Kuhajte oko 25 minuta ili sve dok ne omekša, tj. sve dok nožem ne možete lagano proći kroz nju.

2. Zagrijte pileći ili povrtni temeljac. Ubacite u njega kuhanu cveklu, jabučni ocat i kopar pa uz pomoć štapnog miksera ili blendera sve sastojke pretvorite u kremastu juhu.

3. Na kraju dodajte u juhu malo limuna i žlicu kiselog vrhnja, a po želji u nju možete naribati i malo svježeg hrena koji se sjajno slaže s cveklom.

(Avaz/Ajla Hurko)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.