27.12.2017. 22:04
0
Ananas potiče mršavljenje: Saveznik protiv celulita
Ananas u našem podneblju možda nije popularno voće, no nakon što su brojna istraživanja dokazala koliko je djelotvoran u borbi protiv različitih bolesti, te da je jedan od najvećih saveznika u ljepoti kože – postao je zvijezda mnogih kozmetičkih preparata.

Ove sezone definitivno je „in“ u anticelulitnim linijama jer sadrži brojne enzime koji pomažu izlučivanje toksina iz organizma i poboljšavaju cirkulaciju.

Poznato je kako je ananas pun vode i vlakana koji stimuliraju rad bubrega i crijeva, dakle, poboljšava probavu i potiče metabolizam. To znači i trošenje masnih naslaga, pa je stoga, savjetuju dijetolozi, ananas nezaobilazan na jelovniku kada želimo smršaviti i riješiti se celulita. Osim toga, zahvaljujući vlaknima, brzo aktivira osjećaj sitosti, što je najbolji put ka mršavljenju.

No, ananas njeguje kožu jednako djelotvorno i izvana i iznutra. Pomaže joj održati vlažnost, čisti je i regenerira, a dokazano usporava i starenje, jer je bogat vitaminom C. 

Upravo zahvaljujući obilju vitamina, preporučuje se i za jačanje imuniteta te u borbi protiv negativnih posljedica stresa, što znači da nas čini opuštenijima i sretnima.

Ovo voće sadrži gotovo sve vitamine te 16 različitih minerala, pa se smatra jednim od najzdravijih prirodnih lijekova. No, ono što ananas čini jednim od najboljih prirodnih lijekova je iznimno visok udio bromelina. 

Taj čudotvorni enzim djeluje na razgradnju bjelančevina u tijelu, stimulira crijeva i bubrege i na taj način potiče uspješno uklanjanje viška tekućine iz tijela. 

A upravo je to ključno kod celulita koji i nastaje kao posljedica slabe cirkulacije.

 
(Avaz/Ajla Hurko)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.