14.2.2018. 12:48
0
Ovo je najjeftiniji lijek protiv glavobolje
Sljedeći put kada vas zaboli glava, pokušajte sa ovim preporukama doktora: ostavite ljekove sa strane i jednostvano pijte dosta vode.

Redovno ispijanje vode može smanjiti jačinu glavobolje i migrene, a samim tim i smanjuje potrebu za tabletama.

Naučnici kažu da, ako pijete oko sedam čaša vode dnevno, to je dovoljno za ublažavanje bolova i poboljšanje kvaliteta života bolesnika koji redovno pate od glavobolje.

Vodeći istraživač Dr. Mark Spigt zajedno sa svojim timom tretira više od 100 bolesnika koji redovno pate od glavobolje. Daju im savjete kako da ublaže tegobe, uključujući i smanjenje stresa, poboljšanje sna i izbjegavanje kofeina.

Polovini pacijenata takođe su rekli da tri mjeseca dnevno piju 1,5 litrar vode više nego inače.

Rezultati, objavljeni u žurnalu Family Practice, pokazali su da se polovina koja je pila više vode znatno bolje osjeća.

(Fena/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.