20.3.2018. 8:16
0
Kupkom od eukaliptusa protiv kašlja i prehlade
List eukaliptusa koristi se u čajnim mješavinama za liječenje prehlade, gripe, bronhitisa i astme, a nova istraživanja pokazala su kako samo nekoliko kapi eukaliptusa u kupki mogu zaustaviti kašalj i prehladu.

Eukaliptus je aromatična biljka s kojom se često susrećemo u različitim proizvodima. Osim što ima odličan okus i miris, ima i značajna ljekovita svojstva. Ovisno o tome u kojem obliku ga koristimo, može nam pomoći kod prehlada, kašlja, bolova u mišićima i želucu. 

Listovi stabla eukaliptusa ljutkasta su okusa, a poznato je kako potiču krvotok te djeluju detoksikacijski i dezinfekcijski. Zbog toga je ova biljka prvi izbor kada se radi o prirodnim lijekovima. 

Kupka od eukaliptusa odlično djeluje kod svih oblika prehlada i potiče organizam na ozdravljenje. Sve što treba jeste da u 200 ml kupke dodate 24 kapi eteričnog ulja eukaliptusa, 12 kapi eteričnog ulja smreke pa pomiješajte s 200 ml suncokretova ulja.

(Ajla Hurko)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.