25.7.2018. 12:38
3
Amra Džeko u kampanji Instituta za zdravlje Zenica: Jedino što je potrebno malo vašeg slobodnog vremena, a to vam može spasiti život
Bosanskohercegovačka manekenka Amra Džeko pridružila se velikom broju prijatelja Instituta za zdravlje i sigurnost hrane, koji svojim djelovanjem i javnim oglašavanjem pomažu promotivno-zdravstvene kampanje "Izaberite život, pobijedite strah – obavite besplatan mamografski pregled u zdravstvenim ustanovama ZDK".

- Zadovoljstvo mi je podržati akciju INZ-a. Jedino što je potrebno malo vašeg slobodnog vremena, a to vam može spasiti život - poručila je Amra Džeko, supruga poznatog bh. fudbalera Edina Džeke, u objavljenoj video poruci Bosankama i Hercegovkama.

Cilj akcije besplatnih mamografskih pregleda je da svaka žena starosti 50 ili više godina obavi u planiranom intervalu besplatan mamografski preventivni pregled. Bitno je znati – većina slučajeva razvijenih malignoma završi smrtnim ishodom, dok je pregledima koji znače mogućnost otkrivanja u najranijoj fazi promjene dojke izlječenje je gotovo stopostotno.

Kampanja se provodi u saradnji sa Zavodom zdravstvenog osiguranja i Ministarstvom zdravstva, te zdravstvenim ustanovama u Zeničko-dobojskom kantonu.

Besplatni preventivni pregledi se mogu, uz predočenje ovjerene zdravstvene knjižice, obaviti u privatnoj zdravstvenoj ustanovi “Medicom” Zenica, Domu zdravlja Maglaj, Poliklinici "Sunce" Zenica, Domu zdravlja Kakanj, Kantonalnoj bolnici Zenica, Općoj bolnici Tešanj, Domu zdravlja sa stacionarom Žepče, te Domu zdravlja Olovo, saopćeno je iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

(Fena / Haris Ahbabović)

3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.