21.10.2018. 16:44
0
Mjesec oktobar u znaku borbe protiv raka dojke i u Hadžićima: Ova bolest, iako se veže za žene napada i mušku populaciju
Udruženje liječenih i oboljelih od tumora „Rubin“ iz Hadžića je prigodnim aktivnostima obilježilo mjesec oktobar, a koji se u svijetu obilježava kao mjesec borbe protiv raka dojke.

U saradnji s mrežom za zdravlje žena WHEP do sada je na polju prevencije i suzbijanja ove bolesti u proteklih godinu dana urađeno više od 1.250 ultrazvučnih te oko 100 mamografskih pregleda kod žena svih starosnih skupina.

„Svjesni činjenice da od raka dojke obolijeva sve više ljudi, te da ova bolest, iako se veže za žene napada i mušku populaciju, mi u Udruženju smo tu da pomognemo kako savjetom, tako i tako da preventivno djelujemo u suzbijanju ove bolesti. Sve preglede radi doktor Jadranko Urlić - rekla je Esma Šehić, predsjednica Udruženja Rubin.

Cilj  udruženja "Rubin" je, istakla je, pružiti ljudsku toplinu, saslušati i savjetovati svaku osobu koja se suočava s teškom dijagnozom, davati pozitivne primjere i pružiti sve vrste pomoći oboljelim od karcinoma,

Naglasila je, da je edukacija stanovništva o zdravstvenoj zaštiti, naročito o  samopregledu kojim se mogu uočiti promjene na tijelu, jako važna, te da na vrijeme treba potražili stručnu pomoć, saopćeno je iz UO "Rubin".

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.