22.11.2018. 14:51
0
Odlaganje obaveza je izvor stresa
Koliko puta ste rekli da ćete od ponedjeljka biti savjesniji i odgovorniji, i da ćete obaveze najzad obavljati na vrijeme, a ne kampanjski, u zadnji čas?

Niste jedini u tome, jer je odlaganje obaveza česta asocijacija na modernog čovjeka.

Istraživanja pokazuju da je to mnogo učestalije u novijem dobu nego ranije. Kada je 1978. godine obavljeno ispitivanje u kome su ljudima postavljana pitanja koliko često odlažu obaveze, samo jedan odsto ispitanika se izjasnilo da to čini često, dok je 15 odsto reklo da to radi ponekad.

Ponovljeno istraživanje, 2002. godine, pokazalo je da je procenat ispitanika koji često odlažu obaveze porastao na šest odsto. A oni koji to čine ponekad zauzeli su 60 odsto populacije. Stručnjaci kažu da je riječ o psihološkom problemu, na kojem bi svaki čovjek trebalo da radi, jer kampanjski odnos prema obavezama je opasan izvor stresa, pišu novosti.rs.

(Alen Avdić)
 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.