10.6.2019. 10:53
0
PacijentI i ljekari na konferenciji o alergijama, astmi, atopijskom dermatitisu
Činjenica da su alergije, astma i atopijski dermatitis sve češće dijagnosticirane bolesti u BiH bila je motiv za kreiranje online zajednice AAA i specijaliziranog medija klinika.ba, koji su i organizatori prve AAA konferencije, zajedno s Udruženjem doktora porodične medicine

Predsjednica Organizacionog odbora Vildana Mujkić poručila je da je AAA konferencija namijenjena ljekarima, pacijentima i studentima, a bit će održana 11. juna na Ilidži.

- Obuhvatit će alergije (nutritivne i inhalatorne), atopijski dermatitis, alergijski rinitis, astmu i zdravu prehranu. Ta konferencija ima za cilj i podizanje svijesti kod opće javnosti, medija i donosioca odluka – naglasila je.  

Organizatori najavljuju da su predavači prof. dr. Zehra Dizdarević, prof. dr. Ediba Saračević, prof. dr. Almira Hadžović Džuvo i prof.dr. Faruk Alendar.

- Konferenciju će otvoriti Direktor ureda Svjetske zdravstvene organizacije u BiH dr. Victor Olsavszky te direktor Opće bolnice  Abdulah  Nakaš prim. dr. Zlatko Kravić.

AAA konferenciju podržali su Federalni zavod za javno zdravstvo, Opća bolnica 'Prim. dr. Abdulah Nakaš', JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo i Udruženje 'Majka i Dijete - Bombon'.

- Konferenciji mogu prisustvovati ljekari, pacijenti i studenti koji se prijave na info@klinika.ba najdalje do 8. juna. Učešće je besplatno - dodala je Mujkić.

Konferencija o temama vezanim za alergiju, astmu i atopijski dermatitis omogućava pacijentima savjete eminentnih stručnjaka iz tih oblasti.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.