27.8.2019. 14:50
0
Srce za djecu-Da se glas djece oboljele od raka i njihovih porodica daleko čuje
Udruženje 'Srce za djecu oboljelu od raka' i ove godine obilježava Zlatni septembar, mjesec podizanja svijesti o dječijem raku.

Tako žele ukazati na probleme s kojima se suočavaju ti mališani i njihove porodice, nakon intenzivnog bolničkog liječenja, kao i na potrebe nakon izlaska iz bolnice.

- Cilj 'Zlatnog septembra' je da podignemo svijest o svim aspektima borbe s dječijim rakom, u periodu boravka u bolnici i po povratku u matičnu sredinu nakon liječenja. Činjenica da troje od četvero djece pobijedi u borbi protiv raka, govori sama za sebe. Za četvrtu porodicu dogodi se nezamislivo - navodi se.

U Udruženju 'ovaj septembar žele obojiti u zlatno, podići svijest našeg društva i poslati jaku poruku da postoje različiti životi puni poteškoća poslije raka, kako kod djece koja se izliječe tako i kod porodica djece koja izgube bitku'. Naglašavaju da je to doprinos da se glas djece oboljele od raka i njihovih porodica što dalje čuje.

Početak kampanje Zlatni septembar 'Život poslije raka...Borba se nastavlja' najavljen je za 1. septembar na Trgu Djece Sarajeva, s početkom u 13 sati. U toku kampanje, u nekoliko bh. gradova, bit će upriličena projekcija filma 'Velika bijela kuća'.



(FENA / Lejla Trle)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.