26.3.2020. 14:29
0
Kuća 'Seka' spremna pružiti psihološku podršku svima kojima je potrebna
Tim Centra za edukaciju, terapiju, demokratski razvoj Kuća „SEKA“ Goražde u skladu s naredbama i preporukama nadležnih štabova, svoj rad organizira iz vlastitih domova.

Po riječima predsjednice udruženja Seka, Esme Drkenda, i u trenutnim okolnostima, aktivisti Seke rade sa svojim korisnicima te pružaju pomoć i djeci kroz razne aktivnosti.

„U zadnjih deset dana organizirali smo individualnu psihološku podršku našim korisnicima putem skype-a i vibera što se pokazalo izuzetno dobrim. Ovim putem ohrabrujem sve one koji se trenutno osjećaju uznemireno zbog trenutne situacije, ali i zbog stvari koje nosimo još od rata, pa se sada javljaju kao okidači koji nas podsjećaju na taj period, ako im treba podrška mi smo tu. Mogu se obratiti na broj 061 020 355 dobiti informacije i zakazati termin za jednu ili više seansi, zavisi koliko je potrebno“ naglasila je Drkenda.

 Ona je  naglasila da pomoć i podršku mogu dobiti i osobe koje su trenutno u samoizolaciji.

„Znamo da nije lako tim ljudima koje su u samoizolaciji možda zbog kontakta sa zaraženim osobama, a da bi lakše prevazišli situaciju u kojoj se nalaze, te osobe nam se mogu obratiti a onda ćemo mi dati termin za  razgovor“ - istakla je Drkenda.

Dodala je da je stručna saradnica za rad s djecom i mladima udruženja Seka Amina Sarajlić otvorila  i grupu za djecu s ciljem podrške u vremenu pandemije koronavirusa, te se na taj način odvija niz aktivnosti u kojima učestvuju djeca i roditelji.

I u tom smislu na stranici udruženja na društvenoj mreži  facebook istaknut je broj telefona na koji se mogu javiti osobe kojima je potrebna pomoć i podrška. Naglasila je da je za sve osobe koje im se obrate za pomoć diskrecija zagarantovana te da su sve usluge kao i do sada besplatne.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.