8.6.2020. 22:01
0
WHO traži od svijeta da ne posustane u borbi protiv koronavirusa
Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u ponedjeljak je zatražila od zemalja u svijetu da insistiraju na naporima suzbijanja novog koronavirusa, naglašavajući da se globalna pandemija pogoršava i da još nije nije dostigla vrhunac u centralnoj Americi.

- Više od šest mjeseci od izbijanja pandemije, ovo nije vrijeme za bilo koju zemlju da skine stopalo s pedale - izjavio je generalni direktor WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus na online brifingu.

Vodeći ekspert UN-ove zdravstvene agencije za vanredne situacije, dr. Mike Ryan, izjavio je da je broj zaraza u centralnoameričkim zemljama još u porastu.

- Mislim da je ovo vrijeme za veliku brigu - kazao je on, pozivajući na snažnije čelništvo vlada i međunarodnu podršku toj regiji.

Maria van Kerkhove, vodeći epidemiolog WHO, izjavila je na brifingu da je „“sveobuhvatni pristup“ od suštinskog značaja u Južnoj Americi.

Ryan je kako je sada potrebno fokusirati se na prevenciju drugih vrhunaca COVID-19,  respiratorne bolesti izazvane koronavirusom koja je zarazila više od sedam miliona ljudi i odnijela je više od 400.000. života

- Ovo je daleko od kraja - izjavila je van Kerkhove, prenosi Reeuters.


(FENA)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.