18.9.2020. 16:29
0
Rusija odobrila vanbolničku terapiju za blažu i umjerenu kliničku sliku infekcije Covid-19
Ministarstvo zdravstva Rusije odobrilo je dva nova antivirusna tretmana za pacijente sa blažom ili umjerenom kliničkom slikom infekcije korona virusom, što samo potvrđuje da Rusija svim silama nastoji preuzeti globalno vođstvo kad je u pitanju borba protiv pandemije Covid-19.

Rusija već uveliko izvozi testove na korona virus, a postigla je i nekoliko međunarodnih ugovora za nabavku vakcine Sputnik V.

Iz farmaceutske kompanije R-Pharm u petak je saopćeno da bi se lijek Coronavir mogao naći u ruskim apotekama već iduće sedmice, nakon što je odobren na temelju tri faze kliničkih testiranja na 168 Covid-19 pacijenta.

Ranije u maju, još jedan ruski lijek je odobren za upotrebu u liječenju oboljelih od Covid-19; radi se lijeku Avifavir, koji kao i Coronavir pripada porodici favipiravira razvijenih u Japanu.

Državna ruska novinska agencija Tass izvještava da su oba lijeka još ranije odobrena za bolničko liječenje, a sada se mogu koristiti i ambulantno.

(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.