9.12.2020. 12:53
0
BiH 'otvara vrata' EU za nabavku vakcina protiv koronavirus
Zahvaljujući izuzetnoj koordinaciji Ministarstva civilnih poslova BiH, delegacije Evropske unije u BiH i nadležnih zdravstvenih institucija Federacije BiH, Republike Srpske i Brčko distrikta BiH, Bosna i Hercegovina je pozvana da iskaže potrebe za vakcinama protiv Covid-19 zaraznog oboljenja, a u sklopu EU mehanizma nabavke.

Slijedeći kontinuirane upite Ministarstva civilnih poslova BiH o mogućnosti uključenja Bosne i Hercegovine u EU mehanizam nabavke, Generalni direktorat za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Evropske komisije (DG NEAR), putem delegacije Evropske unije u BiH, pozvao je BiH da iskaže svoje potrebe za količinom vakcina. 

Ovim pozivom, pored COVAX mehanizma, Bosni i Hercegovini se otvorila mogućnost da bude dio i EU mehanizma nabavke, što je glavni i jedini preduvjet maksimalne sigurnosti u procesu nabavke vakcina, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Od početka pregovora i otvorenih opcija za nabavku vakcina Ministarstvo civilnih poslova BiH pronalazi mehanizme kojim bi u najkraćem roku pomoglo građanima BiH, navodi se u saopćenju. 

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.