20.12.2020. 9:40
0
Donorska mreža započela kampanju promocije donorstva u BiH
Donorska mreža u BiH, zajedno sa Udruženjem dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH, danas počinje online kampanju promocije donorstva u BiH "Vrijeme je darivanja, daruj nadu - budi donor!".

Kampanja će trajati do 20. januara 2021., a cilj joj je promocija donorstva i motivacija građana da razgovaraju o donaciji i transplantaciji organa i da preuzmu donorsku karticu, kako bi nakon moždane smrti donirali organe i spasili živote pacijenata na listama čekanja.

Kampanja će biti vođena putem medija, interneta i društvenih mreža, na način da poznate ličnosti i građani, kreiraju objave ili video klipove kojima podržavaju donorstvo i pozivaju građane da za vrijeme praznika razmisle i daruju nadu pacijentima koji čekaju.

Centralno mjesto informisanja i objava je facebook stranica Donorska mreža u BiH, i web stranica Udruženja: www.donorskamreza.com, saopćeno je iz te organizacije.

Donorska mreža u BiH pozvala je sve javne ličnosti i građane, nosioce donorskih kartica i one koji će ih potpisati, da kreiraju objavu ili vlastitim mobitelom snime i na svojim profilima na društvenim mrežama objave video u trajanju od 10 do 15 sekundi kojim će pomoći buđenje svijesti i motivisati građane da se informišu o donorstvu i da zajedno pomognu spašavanje života.  

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.