22.3.2021. 11:49
0
Virusolog Ana Gligić zarazila se nakon druge doze vakcine
Virusolog dr Ana Gligić provela je 13 dana u bolnici na kiseoničkoj podršci pošto je tri dana poslije druge doze kineske vakcine osjetila simptome zaraze koronavirusom. Ona je sada kod kuće, oporavila se, pobijedila koronu, a za eKliniku objašnjava kako se i zašto zarazila i morala u bolnicu i pored imunizacije. I ponovo kaže: samo nas vakcina može spasiti!

Inače, slučajeva kao što je i slučaj dr Gligić – zaraza i poslije vakcinacije, ima mnogo, što otvara dodatne dileme i pitanja… Čemu vakcina, da li kineska vakcina stvara antitijela ili ne…

"Da, to je donelo pitanje na pitanje, ali vrede vakcine! Moji prijatelji su merili antitela, visoko su im skočila, ali o tome ćemo kasnije, čeka nas još rezultata istraživanja koje i sama sprovodim u krugu svojih prijatelja. Moji prijatelji koji su vakcinisani kineskom vakcinom imaju visoke vredosti antitela", kazala je dr Gligić i objasnila kako je onda, kod nje došlo do zaraze:

"Kod mene se dosta stvari izmešalo. Ja sam osoba od 86 godina, sa svojim osnovnim bolestima koje nisam htela nikada da dajem javnosti “na tacni”… U međuvremenu sam negde ugrabila virus, pred revakcinaciju. Dakle, virus plus moje specifične boljke koje imam, sve to se iskombinovalo u jednu ružnu sliku. Ali pobedili smo! Pored toga – precenila sam svoje proračune – trebalo je da napravim malo veći razmak između dve doze vakcine s obzirom na to da je moj status imuniteta poremećen, jer ja imam autoimunu bolest. Tu sam se prevarila.

Dakle, po mom mišljenju: kad neko ima problem sa imunim statusom, neku autoimunu bolest bez razmišljanja neka sačeka sa drugom dozom vakcine čak možda i mesec dana, biće mu bolje. Po mojoj proceni da sam to uradila bilo bi bolje. Kada sam zakačila virus, proveravana sam u tri zdravstvene ustanove na PCR, baš zbog te specifičnosti jer se javila bolest pored vakcinacije i revakcinacije. Na sva tri mesta je PCR bio pozitivan" kazala je ona.

Ona ističe i da zna kako se zarazila.

"Preko puta moje kuće, tri metra od prozora je gimnazija, a ispod mog prozora dolaze deca za vreme velikog odmora. Moj prozor je dva metra iznad njihovih usta. Sve moje analize i epidomiološki podaci gde sam i kako mogla da zakačim virus govore mi da je to jedino objašnjenje. Kažu da virus ide brzinom zvuka, nije baš tako, ali ide brzo. A govorila sam i pre Nove godine, kada se pojavio britanski soj koji je zarazniji: ovaj soj je već kod nas od juna meseca. Pa ni Britanci nisu otkrili taj soj kad je ušao kod njih, već kad su imali 50 odsto obolelih od tog soja, ne ide to tako", poručila je dr Gligić i dodala:

"Daj Bože da ovo sada dalje ne mutira. Ako ne mutira, ugušiće sam sebe. Samo nek ne mutira, da ne padne neki soj iz Afrike ili ne znam više odakle sve ovo jurca. A jedini lek protv virusa je vakcina", zaključila je ona.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.