3.4.2021. 13:49
0
Riječi stručnjaka: Antitijela nisu glavna u borbi protiv korone
Imunolog i bivši direktor Kliničkog centra Niš Borislav Kamenov izjavio je da nije tačno da su antitijela glavna u borbi protiv koronavirusa, kao što se stalno govori, napominjući važnost imuniteta.

Primili vakcinu ili ne, bit ćemo na najboljem putu da se razbolimo ako nemamo dovoljno jak nespecifični imunitet, koji je naš temeljni mehanizam u borbi protiv virusa - rekao je Kamenov za list "Danas".

On je naglasio da je vakcinisanje protiv koronavirusa neophodno, ali da nema adekvatan efekt ako se kod građana "ne poradi" na jačanju njihovog temeljnog, nespecifičnog imuniteta, koji u najvećoj mjeri urušavaju brojni i različiti toksini, od prehrane do aerozagađenja.Kako tvrdi, jačanju ove vrste imuniteta i borbi protiv korona-infekcije značajno bi mogao pridonijeti jedan "izuzetno efikasan i jeftin lijek" – vitamin D.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.