12.4.2021. 18:12
0
Johnson & Johnson počeo s isporukom vakcina za EU
Johnson & Johnson u ponedjeljak je započeo s isporukom svoje jednodozne vakcine protiv COVID-19 u države članice Evropske unije, saopćili su zvaničnici EU i farmaceutske kompanije.

Kompanija je prvobitno planirala da započne svoje isporuke početkom aprila, ali je to odgodila zbog problema u proizvodnji.

- Prve doze kreću iz skladišta prema državama članicama – izjavio je portparol Evropske komisije na konferenciji za novinare u ponedjeljak.         

- Johnson & Johnson počinje s isporukom vakcina u EU danas. Veoma dobra vijest – saopćio je Peter Liese, evropski poslanik iz stranke njemačke kancelarke Angele Merkel.

Američka kompanija obavezala se na isporuku 55 miliona doza vakcine do kraja juna i još 120 miliona u trećem kvartalu, saopćio je evropski komesar Thierry Breton u ovom mjesecu.

- Sve donedavno bilo je nejasno da li će to obećanje biti održano. 50 miliona doza ipak je izvjesno (u drugom kvartalu) - kazao je Liese, naglašavajući da je primio tu informaciju i od kompanije i od Evropske komisije, koja koordinira razgovore s proizvođačima vakcina.

Glasnogovornica Johnson & Johnsona potvrdila je da je kompanija započela s isporukom vakcina za EU, Norvešku i Island, ali je odbila komentirati isporuke za april i za drugi kvartal.

Kompanija tvrdi kako namjerava isporučiti 200 miliona doza u 2021. u  EU, Norvešku i Island, prenosi Reuters.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.