26.4.2021. 13:32
0
Vakcinacija najdjelotvornija mjera u sprječavanju zaraznih bolesti
Europska regija Svjetske zdravstvene organizacije obilježit će, ove godine od 26. aprila do 2. maja, 16. Europski tjedan imunizacije i podsjetiti na značaj imunizacije kao najdjelotvornije i najsigurnije mjere u sprječavanju zaraznih bolesti, kao i na doprinos imunizacije zdravlju i očuvanju zdravlja tokom cijelog života.

- Ove godine govorit će se i o cijepljenju protiv COVID-19 kao najučinkovitijem alatu za kontrolu i zaustavljanje zaraze i pandemije koja ugrožava ljudske živote, opterećuje zdravstvene sustave, ostavlja velike ekonomske posljedice i onemogućava odvijanje normalnog života - navodi se Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

S obzirom na trenutačnu epidemiološku situaciju, za utorak 27. april najavljuju obraćanje predstavnika Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, Federalnog ministarstva zdravstva, UNICEF-a i Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u BiH, uživo putem video linka Federalne novinske agencije, s početkom u 13 sati.

- Nakon obraćanja javnosti bit će održan sastanak predstavnika Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine, Federalnog ministarstva zdravstva i partnera (UNICEF BiH i WHO u BiH) sa zdravstvenim djelatnicima iz Federacije BiH s ciljem kolegijalne razmjene iskustava, praksi, mišljenja i izazova u procesu redovne imunizacije, posebno tokom pandemije COVID - 19. Na sastanku će biti prezentirani i najnoviji podaci o obuhvatu redovnom imunizacijom u Federaciji BiH, te informativni i promotivni materijali - saopćeno je iz Zavoda.

(Fena)

Vakcina
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.