31.5.2021. 17:32
0
Šetnja pomaže: Nekoliko savjeta za gubljenje kilograma uz zdrave navike
Malo redovnije hodanje pomaže u održavanju tjelesne težine koju želimo.
Zanimljiva i besplatna vježba kojom možete i izgubiti kilograme je jedna duga šetnja. Kada se odlučite za ovakav vid relaksacije trebate imati na umu nekoliko bitnih stvari.
Hodanje ne utiče samo na naš vanjski izgled nego ima i nekoliko drugih prednosti. Prvo za spomenuti je da, hodanje može dosta umanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti, smanjiti pretilost koja pak onda sa sobom povlači i smanjenje mogućnosti za razvijanje bolesti kao šro je dijabetes.

Ako se nalazite u zatvorenom prostoru, traka za trčanje vam može omogućiti upravljanje nagibom i to može povećati potrošnju kalorija kod osobe. Ukoliko ste vani, pokušajte u mjestu gdhje živite pronaći neko lagano brdovito područje za šetnju. Mnoga provedena istraživanja su pokazala kako povećani nagib može pojačati intenzitet vašeg vježbanja, a istovremeno smanjiti djelovanje na noge i zglobove.

Hodanje pomaže i u održavanju našeg mentalnog zdravlja. To je najčešće kada su u pitanju anksioznost i depresija kod ljudi. Ukoliko imate ortopedske poteškoće poput spuštenog stopala, odabir pravilne obuće koaj odgovara baš vama važniji je od svega.


(Amer Mujezinović)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.