12.10.2021. 9:55
0
Doktorica ostala šokirana rezultatima nalaza 5 mjeseci nakon borbe sa Covidom: Otkrilo se da imam perikardijalni izliv, ožiljke na plućnoj ovojnici
Prije godinu dana u ovo doba na sjeveru Hrvatske stanje sa Covidom je bilo iznimno teško. Međimurska i Varaždinska županija bile su među regijama s najlošijom epidemiološkom situacijom u Europi. Upravo zbog tog iskustva te dvije županije pri vrhu su po brojkama cijepljenog stanovništva u državi.

Doktorica iz čakovečke bolnice, Ana Magdalenić, opisala je koje sve poteškoće osjeća i skoro godinu dana nakon preboljenja Covida, prenosi HRT.

Magdalenić je doktorica sa odjela ortopedije koja se zarazila u bolnici na radnom mjestu, u decembru prošle godine. 

- Mislila sam da ću se vratiti na posao nakon 10 dana, koliko je bilo trajanje izolacije. Međutim nakon 10 dana i dalje sam imala temperaturu. Nakon toga mi se javio pritisak u prsima koji je praktički bio stalan, govori Magdalenić, dr. med., specijalistica ortopedije u Županijskoj bolnici Čakovec.

Uz to, teško je disala i brzo se umarala još sedmicama. Vratila se na posao nakon gotovo tri mjeseca bolovanja. U međuvremenu je obavila pretrage čiji su je rezultati šokirali.

- Tek 4-5 mjeseci nakon što sam bila zaražena covidom otkrilo se da imam perikardijalni izliv. To je voda oko srca. Pregledima su otkriveni i ožiljci na plućnoj ovojnici. No tu nije bio kraj problemima. Nisam mogla podići desno stopalo, kazala je i objasnila kako je bila riječ o upali živca. Iako se polako vraća "u formu", ni 10 mjeseci nakon preboljenja nije potpuno zdrava.

- Ja sam prije toga bila zdrava, nisam imala probleme ni s pritiskom u prsima ni s otežanim disanjem, vozila sam bicikl 25-30 km dnevno praktički bez problema. Bilo mi je jedino krivo što nisam dočekala cijepljenje koje je počelo u prvom mjesecu, a ja sam se zarazila taman prije toga, istaknula je Magdalenić, za HRT.

No u međuvremenu je dočekala svoju dozu. Sada se osjeća sigurnije i poziva ostale da se cijepe. Bolest je nova, kaže liječnica i ne znamo koliko dugo imunitet drži, a s cjepivom se ipak postiže dodatna zaštita. Mislim da je jako bitno da se čim više ljudi cijepi, naglasila je Magdalenić. Jer i sama zna što znači raditi na COVID odjelu, a pritisak na bolnički sistem sve je veći.

(H. Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.