13.2.2019. 13:53
"Moja nana iz kolica ustala da ga traži, kad je čula za nagradu od 50.000 KM. Za te pare bi odveo ženu na Tajland, a starom bi 'udario' fasadu na kući"
Internetom se širi snimak momka Sadmira Tarića koji je, prema njegovim tvrdnjama, zajedno sa kolegom Arminom Karićem dao ključnu informaciju u vezi sa lokacijom višestrukog ubice Edina Gačića.

Prema njegovim riječima, sve se dešavalo u nedjelju. Tada je tokom obavljanja radnih zadataka na održavanju autoputa A1 Sarajevo - Tarčin, mahinalno pogledao s lijeve strane i vidio kako čovjek čuči.

Njegovu izjavu prenio je veliki broj medija, pa je tako svoje mjesto našao i na popularnoj Facebook grupi 'Raja sa biroa'. Adminstaratori ove grupe su na svojevrstan način prezentirali javnosti 'novonastalu situaciju' oko nagrade od 50.000 KM, a svoje viđenje podjelili su i sa čitaocima Source portala.

Podijeljena su mišljenja javnosti o tome da li Sadmir Tarić treba da dobije nagradu za koju se prijavio, kakvo je vaše mišljenje o ovoj situaciji?

Raja sa biroa: Ako uzmemo u obzir da je izašla informacija kako je nagrada 900 maraka, tad bi mu možda i dali, jer je to ipak 700 KM, plus topli i plus prevoz ako se preračuna u neku finu platu, pa bi bilo evo ti, slikali bi se sa njim i snimali kako mu daju ček. Ovako kako su podigli na 50.000 KM digla se cijela država da ga traži, meni nana iz kolica ustala kad je čula, tri dana u šumi bila, a oni angažovali 1200 policajaca, samo da ne bi neko uzeo tih 50.000 KM. Vrlo je lako doći do odgovora da li je on prijavio i da li zaslužuje nagradu. Imaju pozivi, lokacije, pa ako je čovjek u tom trenutku bio tu, i rekao tačnu lokaciju gdje se ovaj nalazi, onda mu treba dati pare, mada će prije on državi morati dati neke pare nego sto će nešto dobiti. Gdje smo vidjeli ovdje nekog da mu je nešto država dala?! Mada ima on fin posao u autocestama, ali opet to je cifra dovoljna da se uzme neki fin stan na Dobrinji u RS-u, i to samo 10 metara od Federacije, luksuz čisti.


Kako potrošiti 50.000 KM?

Raja sa biroa: Ja znam da bi ih potrošio na ženu da odvedem na Tajland, i u julu bi ostavio za jedno 20 dana u Neumu, starom bi 'udario' fasadu na kući i platio režije, ovo ostalo dao za kakvog audija. Eh sad na šta bi on, mislim da bi i on na audija, vidim neki mu je stariji model, pa nek čovjek zamijeni.


Šta mislite, kako će reagovati će premijer Forto?

Raja sa biroa: Što se tiče reakcije Forte, tu se nema puno reći, kad god ga vidimo, djeluje kao da je izašao iz kafane, ko' da su ga našli u nekom spotu Tome Zdravkovića, pa 'hajd da budeš premijer'. Već vidimo da je svalio na drugog, kaže, 'Primiću ja tu osobu da ragovaramo', a sljedeća rečenica, 'Poslao sam ga kod ministra Katice'. Hajd što su ga našli u kafani, al' je 'mešćini' i dobro popio. Ako ništa mogo' mu je dati bar onih šest glava paušala.



(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana