6.5.2019. 14:20
"Sve što mi pripada po zakonu to sam i uzeo. Naše plate su previsoke, ali nisam ih ja određivao i nije samo moja plata u pitanju"
Predstvnički dom Parlamentarne skupštine BiH od 6. decembra prošle godine, kada je konstitusian, pa do danas nije održao nijednu sjednicu, ali to nije bio razlog da ne prime platu.

Parlamentarci iz Stranke demokratske akcije, HDZ-a BiH, HSS-a, HSP-a, SDP BiH, DF-a, SBB-a, PDA, SNSD-a, SDS-a, PDP-a, Srpskog Kluba, Naše stranke – Nezavisnog bloka i A SDA-a trebalo je da zastupaju interese naroda koji su ih birali. 

Međutim, oni su umjesto rada u javnom interesu iz džepova Srba, Bošnjaka, Hrvata i ostalih uzimali plate. Pet hiljada maraka mjesečno. To pokazuje sav nesrazmjer života "običnog" čovjeka i parlamentaraca koje biraju, piše Buka.

Parlamentarna skupština BiH je već pola godine u potpunoj blokadi zbog odluke SNSD-a da bojktuje rad zakonodavne vlasti sve dok se ne otkoče procesi u Predsjedništvu BiH vezan za imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Jedan od rijetkih koji je prokomentarisao svoja primanja kao zastupnik u PSBiH bio je bivši nogometni repreprezentativac Vlatko Glavaš.

Njegov komentar poslušajte u video prilogu.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana