9.5.2019. 13:27
"Sve je bilo kao u filmovima, morao sam odmah reagirati. Nakon svega pozvao me na ručak u Pariz. Ma džaba sve, da mi je dao i kuću u Francuskoj..."
Anel Okić je hirurg u Kantonalnoj bolnici Zenica i prošle sedmice u Boeingu 787 na letu Panama - Pariz na 10.000 metara nadmorske visine iznad Atlantskog oceana izveo manji operativni zahvat i spasio život jednom Francuzu.

"Sve je bilo kao na filmovima. Neko je upitao ima li među putnicima doktora, jer je jednom putniku pozlilo. Do Pariza smo imali još osam sati leta, a natrag do Paname tri, tako da sam morao odmah reagirati kako ne bi došlo do komplikacija, rekao je Okić u razgovoru za Source portal.

Kako nam je ispričao, mladiću je koljeno bilo otečeno i vidjela se rana. Rekao mu je kako je boravio u džungli u Panami gdje ga je nešto ujelo, što je bio uzrok infekcije i povišene temperature.

Cijeli razgovor pogledajte u video prilogu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Almir Biber

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana