12.6.2019. 14:55
"Moja kćerka me samo upitala, 'Pa babi, zar mi nismo samo plavi'. Napustio sam posao i krenuo od nule, da bih bio ovdje gdje sam danas"
Dokumentarni film „Posljednji Farukov penal“ autora Edina Isanovića i Armina Čolakovića, bit će premijerno prikazan u četvrtak 13. juna u 20:00 sati u sarajevskom Domu mladih.

Ovo je filmska priča o penalu koji je na Mundijalu u Italiji 1990. godine izveo bh. igrač Faruk Hadžibegić u petoj seriji četvrtfinalnog dvoboja protiv tadašnjeg aktuelnog prvaka svijeta – Argentine.

Njegov udarac zaustavio je golman Goycochea i na taj način odveo je Gaučose u polufinale.

Stariji ljubitelji nogometa i danas se sjećaju te ,zamrznuta u nekoliko sekundi, tužne slike kada se Hadžibegić uhvatio za glavu. Film govori o tome kako je penal možda mogao zaustaviti rat koji je kasnije zahvatio prostor bivše Jugoslavije i odnio brojne žrtve.

Razgovarali smo sa Arminom Čolakovićem, jednim od autora ovog filma. U video prilogu možete pogledati šta je rekao za naš portal.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Almir Biber

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana