4.7.2019. 12:27
"Izgubilo se pravo novinarstvo. Novinari danas više vole selfie sa nekim igračem, trče za dresovima i padaju u trans kad dobiju autogram"
Međunarodni dan sportskih novinara slavi se 2. jula u spomen na 2. juli 1924. godine, kada je u Parizu osnovana Svjetska udruga sportskih novinara (AIPS)

Za obilježavanje ovog datuma zaslužni su francuski novinar Frantz Reichel i belgijski Victor Boin koji su o tome raspravljali već 1920., tokom Olimpijskih igara u Antwerpenu, kada historija OI bilježi prvo veće i organiziranije okupljanje sportskih novinara na jednome mjestu. 

Tim povodom razgovarali smo sa dugodišnjim sportskim novinarom Sinanom Sinanovićem. 

Sinanović je napomenuo kako su vremena za sportske novinare teška. Tokom razgovora prisjetili smo se kolege Tončija Markovića koji se teško razbolio na utakmici Danska - BiH u Kopenhagenu i do danas je vezan za krevet.

Cijeli razgovor pogledajte u video prilogu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i motažer: Almir Biber

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana