9.8.2019. 14:05
"Načelnik Ajnadžić je postavio tu Memu Haljevca da sjedi i kezi se i prima 2.500 KM! Memo se ne razumije u politiku, pojma nema zbog čega je tu"
Borba oko parka Hastahana u Sarajevu kulminirala na sjednici Opštinskog vijeća koja je održana krajem proteklog mjeseca. Prijedlog odluke o usvajanju izmjena i dopuna te provođenju Regulacionog plana Gradski centar ''Marijin Dvor'' – za lokalitet Hastahana, usvojen je na redovnoj 41. sjednici Opštinskog vijeća Centar Sarajevo.

Predstavnicima građana koji se protive odluci o gradnji u parku, na sjednici je jedva data prilika da govore, i iznesu svoje argumente. 

Nezadovoljstvo odlukama Općinskog vijeća najviše je pokazivao predsjednik MZ Marijin-Dvor  Zvonimir Bošnjak.

Dopredsejdavajući OV Centar Sulejman Memo Haljevac optužio je Bošnjaka da ga je tom prilikom napao i prijetio mu na njegovom radnom mjestu. Haljevac je u izjavi za naš portal povodom ovog događaja izjavio je da ga takve prijetnje ne plaše, te da neće igrati po nečijim 'političkim uputama'.

Zvonimir Bošnjak je u razgovoru za Source naglasio da zbog svega što se izdašavalo  priprema krivične prijave protiv odgovornih, koje smatra krivim zbog kršenja procedura.

Cijeli razgovor sa predsjednikom MZ Marijin-Dvor pogledajte u video prilogu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Almir Biber

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana