20.8.2019. 14:56
"Gledaoci 'kače' na YouTube svaki moj lapsus. Pa moram napraviti lapsus, ljudi dođu pred penziju u ovom poslu, pa prave greške"
Sportski komentator Velid Spaho govorio je za Source portal.

Dugi niz godina Spaho prenosi sportske događaje na javnom servisu BiH. Tokom karijere susretao se sa različitim izazovima koje ovaj posao sa sobom nosi.

Za vrijeme prijenosa komentatorima se mnogo puta desi da pogriješe, naprave tzv. lapsuse. Pitali smo Spahu kako se on nosi sa istim, i koliko mu evenutalno greške koje napravi predstavljaju problem u daljem radu.

Poseban osjećaj za svakakog komentatora je kada prenosi utakmice gradskih rivala. Zanimalo nas je koji tim više favorizira, Sarajevo ili Željezničar i da li u trenucima takvih prijenosa može ostati objektivan?!

Cijeli intervju sa Velidom Spahom uskoro na Source portalu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj: Almir Biber
Montažer: Emir Preljević

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana