27.9.2019. 13:55
Osim u svom stilu: Jel' fakat tako, ne znam šta da ti kažem! Nije loša ta statistika!
Derbi susret 11. kola nogometne BH Telecom Premijer lige BiH sutra će na stadionu Tušanj odigrati dvije prvoplasirane ekipe na tabeli Željezničar i Tuzla City.

Na današnjoj press konfereciji uoči meča u Tuzli Osim je naglasio da Tuzla City zasluženo zauzima visoku poziciju na tabeli.

"Oni ono što rade, rade kako treba. Ne gube energiju na nešto nepotrebno. Protiv takvih ekipa je teško igrati jer im ne treba sedam-osam igrača u napadu da postignu gol. Oni lako daju gol, sad su Veležu dali sa 25 metara i to je kvalitet. Imaju Ubiparipa, Crnkić je opasan, imaju dva jaka štopera i dobre bekove koji mogu napraviti problem. Golman ima ligu u malom prstu, šta im više treba", rekao je Osim. 

Naglasio je da ni neriješen rezultat ne bi bio neuspjeh za ekipu Plavih.

"Zadovoljavajući bi bod bio jer bi ostali prvi, mada to ništa ne znači. Osim ako Sarajevo ne pobijedi deset razlike i s te strane bi bilo zadovoljavajući. Igramo protiv ekipe koja je druga, sa dva boda manje od nas, uz dramatično lošiji raspored. Igrali su samo četiri puta kući, šest puta vani, imali Sarajevo i Zrinjski i to govori dovoljno. Imaju 20 bodova. Značio bi bod jer bi i ovu utakmicu ostali ispred njih, treba ih smatrati konkurentima, teoretski, statistički, ne idemo kod nekog ko ima četiri boda, nego 20 i ko je pokazao da je zaslužio te bodove. Oni nemaju navijača i pritisak. Nemaju mnogo publike i to im je lakša stvar, bez da ikoga vrijeđam. Ipak oni nemaju navijačku bazu i to koriste za sad", kazao je Amar Osim.

IMG 0805

Prvotimac Mehmed Alispahić izjavio je da je dobra atmosfera u ekipi, koju sutra "očekuje težak meč".

"To je posebna utakmica za grad Tuzlu, velika stvar je kada dolazi Željezničar. Poznajem dobro neke njihove igrače. Znamo kako se suprostaviti protiv ovakvih ekipa, vidjet ćemo sutra kako će to sve izgledati", kazao je Alispahić.


Dobra tradicija

Željezničar sa sutrašnjim protivnikom ima dobru tradijicu u Tuzli, tačnije u zadnjih nekoliko gostovanja tim sa Grbavice zna samo za pobjede. Osim je na zanimljiv način odgovorio na pitanje da li njegova ekipa može i sutra nastaviti sa uspješnom tradicijom. Njegov odgovor pogledajte u priloženom videu.


(Admir Oručević)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana