11.10.2019. 15:16
Kako bez Džeke na Fince i Pukkija: Nejasno mi je što je zvao Hajrovića, kad igra u najgoroj formi u posljednjih šest mjeseci!
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu od 18 sati utakmicom protiv Finske nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Otežavajuća okolnost za naš tim je ta što u ovom meču, kao ni tri dana poslije protiv Grčke u Atini, u satsvu neće biti povrijeđenog Edina Džeke. 

Porazi od Finske i Armenije doveli su našu selekciju u nezavidan položaj, pa se pobjeda protiv Finaca nameće kao imperativ.

Finsku je do fantastičnih rezultata predvodio prije svega Teemu Pukki koji je s pet postignutih golova daleko najbolji strijelac Finaca ali i jedan od najboljih strijelaca cijelih kvalifikacija. Odličnu formu prikazuje i u Norwichu za koji je upisao 6 golova i 2 asistencije u samo pet utakmica.

Šta našu reprezetaciju očekuje u Bilinom Polju protiv Finaca, pokušali smo analizirati uz pomoć fudbalskog analitičara Ermina Avdića.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Almir Biber

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana