4.11.2019. 11:14
"Ovo prerasta u seosko takmičenje, da ne kažem u 'hrkljuš'. Danas bi cijela Zenica trebala biti na ulici"
Utakmica 15. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Čelika je otkazana u zadnjim momentima.

Utakmica je otkazana jer Čelik pred ovaj susret nije isplatio dugovanja. 

Zaista je nevjerovatna situacija da fudbaleri jednog tima sat i pol prije početka utakmice budu vraćeni kući zbog ranijih klubskih dugovanja. Trener Plavih Amar Osim izjavio je kako do sada nije doživio sličnu situaciju.


"Ne znam kako će se ovo odraziti na našu ekipu. Iskreno, ovo nikada nisam doživio, nismo se susretali s ovakvim stvarima. Pretpostavljam da nam se moglo javiti ranije, ali dobro"... - kazao je Amar Osim.

Dodao je da je za ovu utakmicu Željo uradio nešto što ove sezone nijednom nije.

"Ovo je prva domaća utakmica u sezonu, uoči koje smo boravili u karantinu. Željeli smo igrati, da se malo iskupimo za poraz od Zrinjskog. Čudno je, dobit ćemo bodove, ali ne znaš na čemu si, jer svaka utakmica nosi sa sobom svoju nekakvu historiju", riječi su stratega Plavih.

Iz Zenice je stigla vijest da je generalni sekretar FK Čelik Huskić najavio ostavku.

"Prije dvije godine sam se vratio u FK Čelik, želim pošteno nastaviti raditi i sve ovo mi je večeras teško palo. Ostavku sam najavio i vidjet ćemo šta će se dogoditi do petka. U ponedjeljak ili utorak održat ćemo konferenciju za novinare i sve navijače FK Čelik obavijestiti ko je kriv za ovo i šta planiramo uraditi", izjavio je Huskić za bh. medije.

Prema njegovim riječima Čelik neće biti izbačen iz Premijer lige kako se to najavljuje, jer se do petka planiraju izmiriti dugovanja prema nekim bivšim igračima i FK Vitez. Između ostalog najveći problem su predstavljali dugovi prema Adiloviću (25.000 KM) i FK Vitez (30.000 KM).


Penal iz Banja Luke


Nakon ovog događaja, cirkus se nastavio u utakmicom Banja Luci, gdje je Borac dočekao Radnik. Domaćin je slavio rezultatom 2:0, a kod drugog gola Borca, gosutujući igrači namjeravali su napustiti teren, zbog navodno nepostojećeg jedanesterca.

Gosti se nisu mirili sa tom odlukom i u jednom trenutku kapiten Velibor Đurić poveo je ekipu prema svlačionici i željeli su napustiti teren. Ipak, nakon reakcije sa klupe ostali su na terenu, a utakmica je nastavljena, a Borac je sačuvao prednost od 2:0.

O jučerašnjim dešavanjima u Premijer ligi BiH govorili smo sa sportskim novinarom Sinanom Sinanovićem.

Razgovor poslušajte u video prilogu.


(Admir Oručević)




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana