27.11.2019. 16:19
"Ne daj Bože jakih zemljotresa. Sve preko 7 stepeni po Rihteru je opasno po zgrade u Sarajevu. Ako konstrukcija pukne, zgrada neće izdržati"
U Albaniji raste broj mrtvih, sanira se šteta. Tlo se ponovo treslo kako u BiH tako i u regiji. Snažan zemljotres pogodio je i Grčku.

Sarajevo ima sreću što u blizini ima Treskavicu koja upija svu energiju i otpušta grad od nnje.

U razgovoru za naš portal ugledni arhitekta Mufid Garibija je istakao da bosanske kuće građene tako da budu fleksibilne i da mogu podnijeti velike potrese. 

Govorili smo i o Tibrinim zgradama u Sarajevu, o kojima se mnogo komentarisalo jučer i danas na portalima. Da li su ove stambene zgrade bezbjedne i po kakvim standardima su građene?

Razgovor poslušajte u priloženom videu.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana