28.11.2019. 15:55
Sarajlija koji je ostvario svoj san bez štele: Ovdje se priča o šteli završava! Kada sam došao na razgovor za posao, igrali smo FIFU
Uspjeti u BiH bez protekcije, štele, manje-više faklutetske diplome, graniči sa nemogućim.

Ipak, da život i ovdje kroji pozitivne priče svjedoči Sarajlija Nedim Hadžialić, čiji je životni put do sada bio veoma interesantan.

Nekada je bio zaposlen kao dostavljač hrane, a danas važi za vrsnog IT stručnjaka.

Trenutno radi kao softver programer u kompaniji Ministry of Programming u Sarajevu , a kako nam je rekao, sretan je, jer radi posao koji voli.

Napominje da je do trenutnog statusa morao mnogo raditi i učiti, ali da mu se na kraju uloženi trud isplatilo.

Tokom razgovora sa Nedimom, dotakli smo se obrazovnog sistema u BiH. Prema njegovom mišljenju mladim ljudima bi se za vrijeme školovanja moralo nuditi mnogo više mogućnosti i informacija o poslovima koji im se čine interesantnim. Na taj način bi mogli lakše shvatiti kojoj poslovnoj sferi pripadaju i čime žele u životu da se bave.


Cijeli razgovor sa Nedimom Hadžialićem pogledajte priloženom videu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Izet Tahirbegović



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana