19.12.2019. 12:40
"Bosanci i Hercegovci nisu podržali Adnana Ćatića kada mu je to bilo najpotrebnije. Ko smo mi da mu presudimo, kada mu drugi nisu ni počeli suditi"
Njemački bokser bosanskohercegovačkog porijekla Adnan Ćatić (Felix Sturm) bit će pušten da se brani sa slobode, prenio njemački list Bild. Pri tome će morati platiti kauciju od 300.000 eura (blizu 600.000 KM).

Za medije je ovu informaciju jučer potvrdila njegova porodica.

Kauciju bi trebao platiti do Božića. Nakon što plati kauciju, ne smije napustiti Njemačku.

Očekuje se da će nastaviti svoju boksersku karijeru da bi mogao platiti svoje poreske dugove. To je bio jedan od uslova Tužilaštva.

Uhapšen je u aprilu ove godine. Optužen je za utaju 5,8 miliona eura (blizu 12 miliona maraka).

Ćatić je rođen 31. januara 1979. u Leverkusenu.

Pet puta je bio prvak u srednjoj kategoriji u verzijama WBO, WBA i IBF, a kasnije i u supersrednjoj u WBA asocijaciji.

Kroz karijeru je imao veliku podršku navijača iz Bosne i Hercegovine.

Ćatićev izlazak na slobodu za naš portal prokomentarisao je njegov veliki prijatelj Fikret Hodžić.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana