17.4.2020. 9:59
Tvorac prvog bh. respiratora za Source: Ovo je medijski nepotrebno ishitreno, pa taj uređaj može i ubiti čovjeka ako ne bude po propisima!
TMD Group iz Gradačca je prva firma iz oblasti autoindustrije u svijetu koja je počela raditi na izradi respiratora.

Iako su mediji jučer objavili da je BiH skoro pa dobila svoj prvi resporator, direktor ove firme Adem Hanić, u izjavi za Source portal rekao je da je posao daleko od završenog.

“Radi se o prototipu, a već za 15 dana mogli bi imati i prvi rezultat projekta“, kaže Hanić.

 



Dodao je kako su dobili sve komponente za izradu respiratora, pa se sada može početi s testiranjima, kako bi bili sigurni u pouzdanost proizvoda.

Na ovom projektu radi oko 40 vrhunskih inžinjera, a u projekat su pulmolozi, anesteziolozi i drugi medicinski stručnjaci s UKC Tuzla.

Cijeli razgovor poslušajte u video prilogu.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana