21.4.2020. 16:35
Osmijeh za kraj: Nakon dvije sedmice karantina, građani napuštaju studentski dom na Bjelavama
Prije više od 14 dana 45 građana smješteno je u Studentski dom Bjelave u karantin. Danas su počeli su napuštati ovaj izolatorij. Radi se o osobama koji su iz drugih dijelova Federacije BiH.

Na osnovu naredbe Federalnog ministarstva zdravstva koje je izdalo 60 rješenja o prekidu karantena, 19. aprila ove godine Studentski dom Bjelave napustilo je 15 osoba, a već danas je još 45 osoba otišlo svojim domovima - potvrdila je komandantica Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo i ministrica komunalne privrede i infrastrukture KS Nihada Glamoč.

Ona je na online konferenciji za medije kazala da je jučer također za novih 16 osoba izdata mjera karantene i oni su sa graničnih prijelaza BiH smješteni u dom na Bjelavama.

Naša ekipa bila je na licu mjesta i zabilježila nekoliko momenata kada su građani izlazili iz izolacije.


Novinar: Admir Oručević
Fotograf: Izet Tahirbegović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana