22.4.2020. 15:28
Svetlana Cenić o kreditu MMF-a: Povraća mi se. Koja crna pobjeda? Došlo mi je da ga kao Wigemarka pitam šta uzima, na kakvim je drogama
Da li je ovo idealan trenutak za nabavku rezervi nafte, u vrijeme kada se u svijetu sa naftom trguje po rekordno niskim cijenama?

Cijena nafte najniža je u posljednjih 40 godina.

Nasiha Pozder, zastupnica Naše stranke u Federalnom parlamentu, smatra da je ovo bila izuzetna prilika za nabavku rezervi nafte:

“Normalne ekonomije nabavljaju rezerve danas i vide ovaj pad cijene kao priliku. U Federaciji se po ovom pitanju ne radi ni ono malo što bi se moglo uraditi. 

Dok pojedni ekonomski analitičari iz BiH smatraju da bi se kupovinom dodatnih naftnih rezervi mogla spasiti privreda, ekonomska analitičarka Svetlana Cenić kaže da to nije realno očekivati u trenucima kad privreda nikako ne funkcioniše.

Iz privrednog društva 'Operator-Terminali Federacije' naveli su da je problem skladištenje nafte, kada su svi raspoloživi naftni terminali prepuni.

Sa Svetlanom Cenić razgovarali smo i o kreditu MMF-a. Treba li našoj zemlji kredit od 330 miliona eura, kada prethodno nemamo nikakav plan za njegovu raspodjelu?!


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana