8.5.2020. 15:32
Pogledajte kako je izgledao današnji džuma namaz u džamiji kralja Fahda: Ko nema svoju serdžadu i masku na licu, ne može ući u džamiju
Veliki broj vjernika danas je klanjao džuma namaz nakon što su odobreni dnevni namazi uz poštivanje mjera zaštite i poštivanja socijalne distance te drugih propisanih instrukcija Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Svoju prvu džumu nakon skoro dva mjeseca klanjali su vjernici u džamiji kralj Fahd, najvećoj džamiji po kapacitetu u Sarajevu.

Od 13. marta od kada je proglašena pandemija koronavirusa u BiH,  čitav kompleks kralj Fahd bio je zatvoren. Iz službe za odnose sa javnošću ove ustanove naglasili su da nije zabilježn nijedan slučaj zaraze koronavirusom kod nijednog uposlenog.

Danas smo se na licu mjesta mogli uvjeriti da se uposlenici striktono pridržavaju preventivnih mjera, pa tako vjernici pri ulasku moraju imati svoju masku i serdžadu. U suprotnom, ulaz je zabranjen. Također, primjetili smo da je zabranjen ulaz starijima od 65 i mlađima od 18. Za vrijeme našeg boravka, nekoliko ljudi koji pripadaju ovim kategorijama vraćeno je sa ulaza u džamiju.

U fotogaleriji pogledajte šta smo zabilježili.

Novinar: Admir Oručević
Fotograf: Izet Tahirbegović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana