11.5.2020. 12:05
"Ne bih plašila narod, ali svašta će se otvoriti poslije korone. Ljudi se moraju obavezno javiti psihologu ako osjete neke poteškoće"
Nakon ublažavanja mjera uzrokovanih pojavom koronavirusa, život se polako vraća u kakvu takvu normalu.

Danas su tako u RS-u sa radom počeli kafići i neki ugostiteljskli objekti, pa je za očekivati da u narednim danima u Federaciji dođe do takve situacije.

Koronavirus i višednevna izolacija mogli bi ostaviti trag na društveni život svakog pojedinca, bilo da se radi o djeci ili odraslim osobama. 

Da li smo spremni izaći iz izolacije, vratiti se normalnim životnim tokovima? Koliko će nam trebati da se adaptiramo na novo, staro stanje oko nas? Ova pitanja postavili smo psihologinji Nerminu Vehabović-Rudež.

Cijeli razgovor poslušajte u proloženom videu.


Novinar: Admir Oručević

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana