12.5.2020. 13:09
Najglasniji protesti do sada: Građani Sarajeva pružili podršku turističkim radnicima
Među prvim mjerama u borbi protiv koronavirusa, bilo je zatvaranje ugostiteljskih objekata, hotela, ali i granica.

Turizam je najpogođenija grana privrede u vrijeme pandemije koronavirusa, a navodno su gubici do sada milionski. Kako navode iz turističkih agencija na ovaj korak su se odlučili prvenstveno jer su i njihove kolege iz Njemačke, Austrije, Hrvatske i drugih Evropskih zemalja su na isti način ukazali na problem ali sa jednom razlikom, oni su izašli u simbolično vrijeme 5 do 12 kako bi kazali da za njih još ima nade ukoliko državne institucije djeluju.

Ispred Zemaljskog muzeja u 12:05 sati krenuo je defile autobusa i drugih vozila između od Zemaljskog muzeja do Vijećnice.

Činjenice nažalost pokazuju da bi se turizam posljednji mogao normalizirati od svih grana privrede. U protestima su im se pridružili i ostali građani iz svojih automobila. 

U priloženom videu pogledajte kako je to izgledalo na ulicama Sarajeva.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana