30.7.2020. 13:38
Kao da korona ne postoji: Jesu li mladima u Sarajevu nargile bitnije od zdravlja?
U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirano je 320 uzoraka na prisustvo koronavirusa.

Od toga je 78 uzoraka pozitivno na COVID-19. Najviše novozaraženih je u Sarajevu 63 dok je pet pozitivnih u Visokom, tri u Zavidovićima, po dva u Busovači, Travniku i Zenici te jedan u Usori.

U izolatoriju Podhrastovi u Sarajevu nalazi se 76 pacijenata, od čega je šest u intenzivnoj njezi.

Sudeći prema onome što smo sinoć zatekli u centru Sarajeva, epidemimiloška situacija kao da previše ne zabrinjava građane glavnog grada.

Rijetko se ko pridržava epidemiloških mjera, kafić su dobrano ispunjeni. Mladi uglavnom zadvoljstvo pronalaze u pušenju mega popularnih nargila.

Šta smo još zabilježili svojom kamerom, pogledajte u priloženoj galeriji.


Novinar: Admir Oručević
Kamerman: Izet Tahirbegović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana