7.8.2020. 9:25
Dok iz GRAS-a šute, na relaciji Baščaršija - Faletići vozi 'kombi smrti': Vožnja kao ruski rulet
Kombi GRAS-a koji vozi na relaciji Baščaršija – Faletići je u veoma kritičnom stanju.

Očigledno je da veliki rizik predstavlja vožnja ovim kombijem, a to najbolje potvrđuje podatak da je prije nekoliko godina upravo na ovoj relaciji, jednom vozilu otpao točak. Tada se u kombiju nalazio veći broj putnika, ali na svu sreću niko nije povrijeđen.

image-17e5dcd673a33f35a386c5e7b33d38704191ac7f0d9274acb65b146026bec059-v
Točak sa osovinom

"Nedavno sam imao situaciju da je ovo isto vozilo islo prema meni. Bio samu svojoj traci dok je vozač kombija grčevito pokušavao da se zaustavi. Imao je ispred sebe nekoliko automobila u svojoj traci i naravno prešao je u moju traku. Zaustavio se na samo pola metra od mene, što me je naljutilo. Vozač kombija mi je samo rekao “izvini brate, nisam mogao da zaustavim. Vozio je 20 kilometara na sat a trebalo mu je 15 metara da se zaustavi", izjavio je jedan sarajevski taksista za avaz.


Pokušali smo dobiti odgovore iz GRAS-a, ali na naše upite niko nije odgovarao. Ruski rulet, tako bi se mogla opisati vožnja ovim kombijem, iza kojeg navodno redovno ostaju tragovi curenja nafte i ulja.

U nastavku pročitajte kakva smo pitanja bezuspješno nekoliko puta slali na press službu GRAS-a.

1. U kakvom su stanju vozila koja prevoze putnike na ovoj relaciji?

2. Kako komentarišete pritužbe građana, i drugih vozača koji se žale na ispravnost vaših vozila, koja samim tim navodno ugrožavaju sve učesnike u saobraćaju na ovoj relaciji? 

3. Koliko često se servisiraju pomenuta vozila?



(Admir Oručević)



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana