14.8.2020. 16:30
Zdravlje građana pod 'čeličnim katancem': Pitali smo KCUS, koliko je pacijenata priključenih na respiratore dosad preminulo?!
Nekoliko smrtnih slučajeva potreslo je javnost i sve je veća sumnja u kvalitetnu opremljenost medicinskim uređajima i opremom Klinike na Podhrastovima, kao i u obučenost kadrova koji rade s Covid-19 pacijentima.

Bez uspjeha samo nekoliko puta pokušali dobiti odgovore sa Kliničkog centra, a naša pitanja su glasila:

1. Koliko je pacijenata koji su bili priključeni na respiratore na Podhrastovima dosad preminulo, a koliko se istih, sa respiratora, izliječilo od korone? 

2. Kakva klinička slika pacijenta zahtjeva njegovo spajanje na respirator i koja je šansa da čovjek uopće preživi kada ga skopčaju na respirator?

Pristup informacijama koje se tiču zdravlja građana, za sada se čuva pod čeličnim katancem. U priloženoj galeriji pogledajte situaciju koju smo zatekli danas na Podhrastovima.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj: Izet Tahirbegović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana