19.8.2020. 11:14
Najkomplikovaniji povratak učenika u školske klupe do sada: Pitali smo ministra Krivića šta ako se neko dijete zarazi i kako će izgledati prevoz učenika do škola?
Ministar obrazovanja Kantona Sarajevo Anis Krivić obratio se prosvjetnim radnicima, učenicima i roditeljima povodom početka nove školske godine.

Pojasnio je nove smjernice i upute koje su donesene za prvih 14 školskih dana, te pozvao sve da maksimalno poštuju epidemiološke mjere kako bi sačuvali zdravlje i znanje.

Istakao je kako su formirane radne grupe koje su sastavljene od eksperata iz oblasti obrazovanja, direktora škola, članova sindikata i ostali kako bi pronašli najbolje rješenje za odvijanje nastave u KS. 

Istakao je kako će se u drugoj sedmici septembra razmotriti potreba izmjene modela nastave.

Tokom razgovora koji smo danas obavili, pitali smo ministra Krivića na koji način će se reagovati, ukoliko se neko od djece zarazi? 

Razgovor poslušajte u priloženom videu.



Novinar: Admir Oručević

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana