21.8.2020. 13:26
Pogledajte kako izgleda kada Općina Stari Grad organizuje prijem stranaka na otvorenom
Usljed pandemije korona virusa i preventivnih mjera na zaštiti građana i uposlenika Općine Stari Grad, još od sredine marta na snazi je mjera ograničenog prijema stranaka u općinskim službama.

Kako bi se građanima omogućilo rješavanje tekućih pitanja, a da pritom niko ne bude doveden u opasnost od mogućeg širenja zaraze, Općina Stari Grad organizovala je prijem stranaka na otvorenom, u parku At mejdan.

Radi se o nastavku projekta 'Dani otvorenih vrata' gdje su građanima na raspolaganju pomoćnici načelnika svih općinskih službi i na licu mjesta odgovaraju na sve njihove upite. Prvi ovakav događaj održan je u februaru ove godine nakon čega je nastupila pandemija korona virusa i projekat nije mogao biti nastavljen.

Na ovaj način ostvarila se direktna i otvorena komunikacija općinskih službi i građana, pružio usmeni uvid u stanje predmeta, građani su upoznati sa nadležnostima, dužnostima i obavezama lokalne samouprave, ali i drugih institucija.

 Duž šetališta uz Miljacku bili su raspoređeni stolovi za kojim su sjedili pomoćnici načelnika i primali stranke uz maksimalno poštivanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera. Fizička distanca i nošenje maski su bili obavezni, a na svakom stolu postavljenoe je dezinfekciono sredstvo.

Šta smo zabilježili u danas u At mejdanu pogledajte u fotogaleriji.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj: Izet Tahirbegović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana