15.9.2020. 11:43
Ko se snađe na ovom 'kružnom toku', on je dobar vozač: Pogledajte šta se gradi u Hrasnici, zbog čega mještani najviše negoduju?!
Općina Ilidža je u ovoj budžetskoj 2020. godini planirala nastavak izgradnje saobraćajnice sa tramvajskim pojasom Ilidža-Hrasnica i to izgradnja kružnog toka u Hrasnici i nastavak prema Famosu sa dva kolovoza u dužini 130 metara i dalje preusmjeravanje u jedan kolovoz. Za izvođača radova izabrana je firma Mevludin Commerc d.o.o. Iznos ugovorenih radova je 1.518.778 KM.

Izvođenje javne rasvjete povjereno je Testingelektru d.o.o. u iznosu 83.686 KM. Početak izvođenja radova uslovljen je izmještanjem instalacija van tramvajskog i saobraćajnog pojasa.
Izmještanje gasovoda (čeličnih i plastičnih cijevi sa katodnom zaštitom) urađen je sa Sarajevogasom d.o.o. Izmještanje vodovodnih cijevi promjera 100, 200 i 400 milimetara radi KJKP Vodovod i kanalizacija.

Trenutno se izvode radovi na izmještanju instalacija Elektrodistribucije i BH Telecoma.
Na terenu se radi široki iskopi, zamjena materijala podtla, polaganje oborinske kanalizacije uz stalno preusmjeravanje saobraćaja. Očekivani završetak svih radova je za tri mjeseca.

Naša ekipa posjetila je ovu lokaciju i mogli smo primjetiti da se zbog radova koji su u toku saobraćaj na ovom dijelu odvija otežano, prenosi Biznisinfo. 

Svako ko ovom dionicom nije prolazio određen vremenski period, imat će poteškoća dok se ne snađe na improvizovanom kružnom toku.

Prema riječima mještana koje smo zatekli na autobuskim stanicama u Hrasnici, javni gradski prijevoz na relaciji Hrasnica -  Ilidža, uglavnom vozi mimo rasporeda, pa kako kažu nerijetko na svoj prijevoz znaju čekati duže od sat vremena. 

U video prilogu pogledajte šta smo zabilježili.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana