13.10.2020. 10:07
"Kao Bošnjaku, mučno mi je kako Bakir povija kičmu kad ne treba, a Komšiću je koalicija sa SDA pomutila razum"
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je sinoću Beogradu člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH i lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića.

Cilj sastanka, kako su istakli je važnost procesa pristupanja EU s ciljem održavanja snažne evropske perspektive regiona, kao i za dalju transformaciju usmjerenu na izgradnju razvijenih i stabilnih zemalja.

"Nastavak regionalnih razgovora u Beogradu s predsjednikom Srbije i Dodikom o EU integracijama i ekonomskom oporavku Zapadnog Balkana, te daljnjem razvijanju bilateralnih odnosa. Razgovor o 25. godišnjici Daytonskog mirovnog sporazuma i zaštiti ustavnopravnog poretka BiH", tweetovao je Čović.

Na kraju ovog tvita, Čović je dodao i zastave Bosne i Hercegovine, Srbije i Evropske unije.

Predsjednik SDA stranke Bakir Izetbegović osvrnuo se na sastanak u Beogradu

Vidimo srpsko-hrvatsko udruživanje, Dodik i Čović su kod Vučića, nije pozvao trojicu. Tako ne bi trebali raditi Beograd i Zagreb. Nisu to dobre poruke Bošnjacima i bh. patriotama. Ništa od toga nije slučajno. Ne bi trebali na takav način da rade i tako da obilježe 25 godina Dejtonskog mirovnog sporazuma. Mora se znati da bh. tronožac ne može stajati na dvije noge. Ne znam kakva je tema, ni kakav je meni na večeri – kazao je Izetbegović i dodao da bi se odazvao sastanku da je bio pozvan.

Za naš portal jučerašnja dešavanja i reakcije koje su bile izazvane nakon 'prijateljskog druženja' u Beogradu, prokomentarisao je predsjednik 'Naroda i pravde', Elmedin Konaković.

Njegov komentar poslušajte u priloženom videu.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana