23.10.2020. 12:58
Batko za Source: Gdje je sad ona naša dobra duša bosanska?! Ovdje žive tri plemena i prave ludilo kako im odgovara!
Almir Čehajić Batko sinoć je u 3 sata vraćen u Centralni zatvor u Sarajevu iz Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš". Njemu se prema riječima njegovog advokata, Omara Mehmedbašića, zbog stresa povisio nivo šećera u krvi.

Podsjetimo, Kantonalni sud u Sarajevu je na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo odredilo jednomjesečni pritvor Almiru Čehajiću Batku zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Batkov slučaj privukao je veliku pažnju javnosti u našoj zemlji, dok ga neki brane i vjeruju u njegovu nevinost, ima i onih koji su odmah na prvu uvjereni u njegovu krivicu.

Kako god, Batko je čovjek koji je nebrojno puta svojim humanitarnim radom pomogao mnogim bolesnim i unesrećenim ljudima u vrijeme kada im država nije mogla ili nije htjela ponuditi pomoć. To mu niko ne može oduzeti, niti osporiti.

Naša ekipa je proteklih godina imala priliku nekoliko puta razgovarati sa Batkom. Posljednji intervju smo snimli prije nešto manje od godinu dana.

Sa Batkom smo tada razgovarali o društveno političkim temama i problemima sa kojima se kao građani BiH svakodnevno součavamo.

"Mislim da polako počinjemo gubiti najvažniju stvar na ovim prostorima, a to je ljubav", rekao tada Batko.


Cijeli intervju pogledajte u priloženom videu.


Novinar: Admir Oručević

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana