30.10.2020. 10:59
Cijela Francuska na nogama uz najveći stepen pripravnosti: Šta se krije iza jučerašnjih ubistava i terorističkih napada?
Tri su osobe ubijene, a nekoliko ih je ozlijeđeno u terorističkom napadu u francuskom gradu Nici. Nedugo nakon prvog u Avignonu se dogodio drugi, a potom u mjestu kraj Pariza i pokušaj trećeg napada koji je uspješno spriječen.

Macron je oštro osudio jučerašnji napad u Nici, koji je opisao kao "islamistički teroristički napad".  

Ako nas napadaju, to je zbog naših vrijednosti, vrijednosti slobode i naše namjere da ne popustimo teroru", rekao je Macron.

"Želim izraziti podršku Francuske katoličkoj zajednici", dodao je Macron, aludiravši na situaciju da su se napadi dogodili u blizini crkvi.

Vanjskopolitički analitičar Zlatko Hadžidedić dao je svoj komentar o jučerašnjim napadima za naš portal.


Razgovor poslušajte u video prilogu.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana