17.12.2020. 11:11
Kako će izgledati Nova godina u Sarajevu: Hoće li se pojedini hotelijeri po cijenu kazni, oglušiti na naredbe Kriznog štaba?
Krizni štab Ministarstva zdravstva Federacije BiH, kako se navodi, poduzima intenzivne aktivnosti uoči novogodišnjih praznika.

Trenutne mjere će, kako sada stoje stvari, biti produžene i za naredni period, a to će značiti da svi ugostiteljski objekti, pa i oni u hotelima, mogu služiti goste do 23:00 sata, a maksimalan broj gostiju ostaje 30, što u govori da dočeka i proslave Nove 2021. godine neće biti u ugostiteljskim i drugim objektima.

Krizni štab će zatražiti pojačane aktivnosti policijskih organa i inspekcija na području Federacije BiH, a u stalnom kontaktu su i s kolegama u Republici Srpskoj. Ski-centri bi trebali dobiti dodatne upute o mjerama koje će morati provoditi na skijalištima i ugostiteljskim objektima na planinama kako se ne bi ugrozilo zdravlje ljudi.

S obzirom na pad broja novozaraženih u cijeloj zemlji i stabilizaciju epidemiološke slike, a posebno u Federaciji BiH, takvu situaciju je potrebno održati i u narednom periodu.

Međutim i pored mjera zabrane neki hoteli su se odlučili na organizovani doček Nove godine, pa tako se mogu pronaći ponude za proslave na kojima su već ugovoreni nastupi bh. pjevača

Prema pričama koje se danas mogu čuti, neki od hotelijera su spremni platiti kazne, samo kako bi se nastavilo sa tradicijom dočeka Nove godine.

O radu hotelijera za vrijeme pandemije razgovarali smo sa predstavnikom Udruženja hotelijera i restoratera BiH Amirom Hadžićem, koji nam je rekao da je obim hotelijerskog posla u odnosu na prošlu godinu smanjen do 85 posto. 


Razgovor poslušajte u priloženom videu.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana