20.3.2021. 10:24
"Više me mušterije ne zovu 'konobar' ili 'ljudino', nego kažu: Pisac može li kahva, burek! Konobarišem jer nisam imao 'Čika štelu'"
Pisac, konobar, mašinski tehničar, zanimanja koja opisuju jednog čovjeka, mladog Travničanina Semira Krnjića.

Dugi niz godina bavi se ugostiteljskim poslom, a svoj mir pronalazi u pisanju. Ljubav prema poslu kojim se bavi donosi rezultat, pa tako Semir upravo završava pisanje svoje četvrte knjige.

"Konobarisanje je posao koji sam zavolio, a pisanje je moja borba. Duša je preovladala. U početku me bilo stid objaviti javno kada nešto napišem, sada sam otklonio te strahove"
govori nam Semir.

Komentari okoline u počecima nisu bili blagonakloni, ali svojim trudom i vjerom u dragog Boga, uspio je začepiti usta i najvećim kritičarima.

Cijeli razgovor sa Semirom pogledajte u priloženom videu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana